Лазанья з кабачків — смачніше за класику, можна готувати все літо.

Лазанья з кабачків — смачніше за класику, можна готувати все літо
Лазанья з кабачків — смачніше за класику, можна готувати все літо

Соковита лазанья з кабачків — це ідеальна літня страва, що смакує просто чудово. Цей рецепт без тіста, з м'ясною начинкою та ніжним соусом бешамель пропонується на YouTube каналі "Пан Фартух — прості рецепти".

Рецепт опублікували на YouTube каналі "Пан Фартух — прості рецепти".

Вам знадобиться:

  • кабачки — 2–3 шт.;
  • твердий сир — 150 г;
  • фарш (курячий або свинячо-яловичий) — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 2–3 зуб.;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • томатний сік — 200 мл.;
  • сіль, перець, прованські трави — до свого смаку.

Для соусу бешамель:

  • молоко — 400 мл.;
  • вершкове масло — 30 г;
  • борошно — 30 г;
  • сіль — до свого смаку;
  • мелений мускатний горіх — дрібка.

Спосіб приготування

Нарізати кабачки вздовж тонкими пластинами, посолити й залишити на 10 хвилин. Обсмажити або запекти до м'якості.

Нафінішувати цибулю, натерти моркву й обсмажити до м'якості.

Додати фарш, підрум'янити, ввести томатну пасту, сік, спеції та тушкувати під кришкою 20 хвилин.

Для бешамелю розтопити масло, додати борошно, поступово вливати молоко, постійно помішуючи.

Довести до загустіння, посолити, приправити мускатним горіхом.

Зібрати лазанью у формі, чергуючи шари: бешамель, кабачки, м'ясна начинка, знову бешамель, сир, кабачки, м'ясо, кабачки, бешамель, сир.

Покрити фольгою, запікати 30 хвилин при 180 °C. За 10 хвилин до готовності зняти фольгу для рум'яної скоринки. Дати настоятися 10–15 хвилин перед подачею.

Пропонуємо вам ознайомитися з нашою добіркою рецептів з кабачків

Рецепт котлет з кабачків, як мʼясні — ніхто не здогадається з чого вони.

Смачний рецепт кабачків по-французьки від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Незвичайна страва, закуска з кабачків, як у ресторані — рецепт з Польщі.

Простий рецепт дерунів з кабачків, які смачніше за картопляні.

Кабачки — це універсальний продукт, з яким можна створити безліч смачних страв. Вони додають свіжість та легкість літнім стравам, а також допомагають зберегти баланс у їжі. Новий рецепт соковитої лазаньї з кабачків від "Пан Фартух — прості рецепти" стане справжньою знахідкою для любителів незвичайних та смачних страв.

Читайте також

Реклама